Nytt på Hägnan sommaren 2023

Sommaren på Hägnan är fylld av traditioner, men även en hel del nyheter. Bland annat har varje vecka ett eget tema som går genom guidningar och barnaktiviteter. Dessutom välkomnas alla barn till upprustade lekmöjligheter i barnens lanthandel och kafé som invigs 13 juni. Media är välkomna att delta.

Med temaveckor som ”gamla lekar”, ”fruntimmersveckan” och ”fiske och jakt” drar snart friluftsmuseet Hägnan igång sommarsäsongen.

– Vi har ett nytt tänk i sommar och fokuserar på teman, vilket betyder att man kan gå en ny guidad visning varje vecka hos oss i sommar och även att övriga aktiviteter hos oss färgas av temat, säger Hanna Ringbjer, museichef.

Kakor och namn

Exempel under fruntimmersveckan, vecka 29, är dåtidens viktiga namnsdagsfirande i fokus. Guidningen handlar om namn- och festtraditioner och besökarna kan baka småkakor med personalen.

– Vi har också märkt en stor ökning av internationella besökare så därför kommer vi ha våra visningar både på svenska och engelska i sommar, säger Hanna Ringbjer.

Invigning av lek-kafé

Hägnans små besökare kommer, förutom olika barnaktiviteter- och evenemang, djur, höhoppning och plats för bus, också mötas av upprustade lekmiljöer. Dessa invigs den 13 juni under högtidliga former med bland annat kakkalas, trumpetfanfar och bandklippning.

– Nu ger vi barnen ännu större fokus och den plats de förtjänar i form av olika aktiviteter riktigt roliga miljöer att leka i. Barnens lanthandel har rustats upp och vi har ett nytt lek-kafé redo. Det är som Bullerbyn, fast på riktigt, säger Hanna Ringbjer.

Den 13 juni öppnar Hägnan för sommaren.

Kontakt: Hanna Ringbjer, museichef Hägnan, 0920-45 51 44

Sidan uppdaterades den 8 juni 2023