Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 09 juni 2023

  Den 14 juni invigs multibanan på Ormberget med fika, tal och möjlighet att testa på rullskidor, skidskytte samt cykling i pumptracken. Media är varmt välkomna att närvara (och teståka).

 • Senast publicerat: 09 juni 2023

  Lulebor i behov av en diskbänk till uteköket i stugan? Eller en nygammal innerdörr eller lite sprillans nytt kakel? Den 13 till den 15 juni kan alla som vill besöka en tillfällig pop up-butik där Stadsbyggnadsförvaltningen på Luleå kommun säljer överblivet byggmaterial som tagits om hand vid varsam rivning och renovering. Byggdelar och annan utrustning är då till försäljning i en pop up-butik i Räddningstjänstens gamla garage på Skomakargatan 35-37 i Luleå.

 • Senast publicerat: 08 juni 2023

  Den 8 juni behandlar socialnämndens arbetsutskott sammanlagt fem ärenden som går till socialnämnden för beslut 22 juni. Bland annat om hur statsbidraget för ett hållbart arbetsliv inom vård och omsorg, har använts.

 • Senast publicerat: 08 juni 2023

  Sommaren på Hägnan är fylld av traditioner, men även en hel del nyheter. Bland annat har varje vecka ett eget tema som går genom guidningar och barnaktiviteter. Dessutom välkomnas alla barn till upprustade lekmöjligheter i barnens lanthandel och kafé som invigs 13 juni. Media är välkomna att delta.

 • Senast publicerat: 08 juni 2023

  Den nya industrialiseringsvågen i Norrbotten är i behov av en rad nya medarbetare. Den största efterfrågan är personal med yrkesutbildningar på gymnasial nivå. Det råder redan brist på många olika kompetenser och de kommunala vuxenutbildningarna startar en rad nya yrkesutbildningar för att anpassa utbudet mot behoven.

Webbkamera

Här hittar du alla webbkameror som finns runt om i Luleå kommun.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 28 februari 2023